Det blir ändå en jul på torget!

Årets jul blir ju inte som vanligt. Men vi vill försöka bidra till julstämningen så mycket som rimligen går, och samtidigt göra handeln tryggare.

Några av er har redan kanske sett vad vi håller på med: vi bygger en liten julstad på torget. Ingen julmarknad, utan snarare en förlängning av Solkatten ut på torget som kommer vara levande fredag till söndag, alla helger fram till jul. Där kommer vi kunna julhandla, luncha, pausa och julfika i en julmysig utomhusmiljö.

Julstaden kommer också tjäna som en säkrare zon, ifall man upplever att det blir trångt inne på Solkatten. Vi är inget stort köpcenter, så köerna brukar gå över hyfsat fort. Varför inte gå ut och ta en julig varm dryck under tiden, till tonerna av stämningsfull julmusik? Syftet är alltså inte att locka fler folk in till Solkatten och skapa trängsel, utan att möjliggöra ännu mer trygg handel med en utökad julmysig utomhusmiljö.

Sortimentet kommer variera från dag till dag, helg till helg. Vi kommer få gäster från bygden och utomsocknes, samt att våra befintliga handlare flyttar delar av sin verksamhet utomhus. För aktuellt schema, se våra sociala medier.

En ytterligare säkerhetsåtgärd är att öppnar upp ingångarna som är direkt utifrån till de butiker som har möjlighet till detta.

Så låt oss försöka ha en så trevlig jul vi kan. Varmt välkomna, i lagom antal, sunt förnuft och hänsyn till dina medmänniskor.